[O1] Zawieszenie tył - jak to wygląda?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magnecor.pl
    Classic
    • 2010
    • 6

Enriquez, OII FL czy OII to tak naprawdę nie ma znaczenia. :wink: Nie masz auta o lepszych materiałach tylko z innymi zegarami i lampami .

Zamieszczone przez Enriquez
    3. [O2] Stuki z okolic drzwi - przesmaruj uszczelki wazeliną techniczną lub silikonem
    Uszczelki nie stukają tylko skrzypią, jak Ci stuka to trzeba zamek przesmarować białym smarem.

Zamieszczone przez Enriquez
    5. [O2FL] Brzęczenie z okolic tylnej kanapy - owinąć izolacją pałąki blokowania zamków kanapy tylnej , lub:

6. [O2FL] Brzęczenie z okolic tylnej kanapy - ociera się element służąc do otwierania tylnej kanapy o obudowę. Zdjąć obudowę i wykleić cieniutkim filcem wszystkie ruchome części, łącznie z sygnalizatorem poprawnego zamknięcia tylnej kanapy.
    Brzęczeć może również tablica rejestracyjna wraz z ramką. I tu sprawdza się taśma dwustronna samoprzylepna.

2 [O2FL] Pukanie z okolic bagażnika - pojawia się na nierównościach. Naciśnij ręką klapę bagażnika. Jeżeli usłyszysz "puk" - otwórz klapę, spójrz na zamek w klapie. Od strony wnętrza samochodu w tym zamku jest plastik - amortyzator, który to właśnie hałasuje. Zwykle pomaga psiknięcie silikonem, ale na krótko. W lato zapodam smar stały.
    Puka, stuka również zamek tylnej kanapy. Trzeba wtedy albo wyregulować, albo izolacją obkręcić obejmę zamka kanapy.
  • Pacho
    Classic
    • 2008
    • 33

Cześć,
    chciałbym się dowiedzieć czy w tylnej belce można wymienić gumy które znajdują się przy jej mocowaniu do nadwozia? A może są inne gumy, bądź tuleje, które warto wymienić w tylnym zawieszeniu?
    Z góry dzięki
    Octavia 2000r. 1,9 TDI 110km...

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

można.
      nie ma.
      jakie objawy?
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Z całą pewnością można... Tyle tylko, że trzeba się mocno "postarać" aby te gumy zniszczyc tak, aby wymagały wymiany... :szeroki_usmiech Tam nie ma się co psuć.
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Pacho
          Classic
          • 2008
          • 33

Tzn. mam dobre amortyzatory, a jednak coś mi puka na dziurach. Z przodu wymieniałem wahacze i gumy stabilizatora i jest cicho więc teraz tylko tył został Więc się tak zastanawiałem czy może to nie przez te gumy.

Komentarz

• robekcool
            RS
            • 2009
            • 2041
            • Octavia II (1Z3)
            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

z przodu masz jeszcze inne możliwości stuków. zbadaj czy przód czy tył
            www.k-mot.pl
            Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
            Autoholowanie.
            Robert Kulma

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Kilka aut z przebiegami okolo 200kkm realnymi po relatywnie lepszych drogach niz u nas widzialem i tulna belka dzwonila jak glupia. Mozna wsadzic ori, mozna wsadzic jakis lepszy zamiennik, albo poliuteran. Rozwiazan do OI jest kilka. A tak to zmienic amorki, bo pewnie tez nie pierwszej mlodosci.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Pacho
                Classic
                • 2008
                • 33

No moja octa ma ponad 300 a tak jak zerkałem na podwozie zauważyłem, że chyba te gumy są już trochę zużyte, ale mogło mi się tylko wydawać ;p

Komentarz

Pracuję...